Brand in pand van nieuw Hiltonhotel in Sittard

Print
Brand in pand van nieuw Hiltonhotel in Sittard

Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In het monumentale pand aan de Parklaan in Sittard, dat momenteel wordt omgebouwd tot een sterrenhotel, is donderdagavond brand uitgebroken.

De brand ontstond rond acht uur onder het dak van het statige gebouw, waar ooit het Bisschoppelijk College huisde.

Een man die toevallig naar de aanbouw van zijn nieuwe appartement aan de achterzijde van het nieuwe hotel kwam kijken, ontdekte de rook en waarschuwde onmiddellijk hulpdiensten. De brandweer had het vuur snel onder controle. Bij de bluswerkzaamheden werd een hoogwerker ingezet.

Het luxueuze Hilton-hotel wordt eind dit jaar in gebruik genomen. Met de bouw en inrichting (inclusief aanpalende appartementen) is een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen