Metro keert niet meer terug als papieren krant op stations

Print
Metro keert niet meer terug als papieren krant op stations

Een krantenbak met daarin de Metro op Amsterdam CS. Afbeelding: ANP

De uitgave Metro stopt definitief als papieren krant. De krant verschijnt momenteel door de coronacrisis alleen maar online, maar de printeditie keert ook in de toekomst niet meer terug op de stations.

Een woordvoerder van uitgeverij Mediahuis Nederland bevestigt berichtgeving hierover van De Telegraaf.

De coronacrisis heeft de gratis krant zwaar getroffen, bevestigt de woordvoerder. Het aantal reizigers in het openbaar vervoer viel drastisch terug, waarop de NS besloot vanaf 21 maart minder treinen in te zetten. Daardoor was het voor Metro niet langer rendabel om een papieren editie te verspreiden. Aanvankelijk meldde de redactie op de website Metronieuws.nl dat dit slechts voor onbepaalde tijd zou zijn. De online editie gaat wel verder door.

Metro kwam in juni 1999 voor het eerst uit, gelijktijdig met Sp!ts van de Telegraaf Media Groep (TMG). Vorig jaar vierde de krant het 20-jarig bestaan. Metro werd van maandag tot en met vrijdag gratis verspreid in het openbaar vervoer. In augustus 2012 kocht TMG de Nederlandse editie van Metro en twee jaar later stopte Sp!ts.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen