Zeg het maar...

De Brug zoekt belvrijwilligers: ‘Er is meer hulp nodig dan we kunnen bieden’

Print
De Brug zoekt belvrijwilligers: ‘Er is meer hulp nodig dan we kunnen bieden’

Marjon Hermans zoekt belvrijwilligers. Afbeelding: Thuishulpcentrale De Brug

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Thuishulpcentrale De Brug in Geleen gaat op zoek naar belvrijwilligers, voor contact met vooral ouderen die nu geen hulp kunnen krijgen. Coördinator Marjon Hermans legt uit.

Hoeveel hulp heeft u nodig?

„Zo veel mogelijk. We hebben zeker veertig vooral oudere mensen die nu geen hulp krijgen. We hebben 160 vrijwilligers in de Westelijke Mijnstreek, die normaal gesproken bij mensen langs gaan. Vanwege de coronacrisis kan dat nu niet en bellen ze mensen op. Maar er is meer hulp nodig dan we kunnen bieden.”

Wat voor hulp biedt De Brug?

„Wij helpen dementerenden, mensen met een lichamelijke beperking of in de laatste levensfase en hun mantelzorgers. Soms met hele praktische zaken als het doen van een boodschap of even gezelschap houden om een mantelzorger wat ruimte te geven.

Wat verwacht u van belvrijwilligers?

„Ze kunnen een luisterend oor bieden aan mensen, even een moment van contact om ze de kans te geven hun ervaringen te delen. Natuurlijk zouden we het liefst persoonlijk naar mensen toe gaan. Met een vreemde bellen is anders, maar daarin worden vrijwilligers begeleid. Een gesprekje is belangrijk. Het is goed om dat elke keer positief af te sluiten, en te zeggen dat je later weer zult bellen. Zo heeft iemand weer iets om naar uit te kijken.”

Voor meer informatie: kijk op thcdebrug.nl of bel 046-4581066.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen