NS zet meer intercity’s in, maar alleen voor noodzakelijke reizen

Print
NS zet meer intercity’s in, maar alleen voor noodzakelijke reizen

Afbeelding: iStock

De NS gaat iets meer treinen inzetten. Maar die blijven alleen bedoeld voor zorgmedewerkers, vakkenvullers en anderen die echt noodzakelijk met de trein moeten reizen en die geen andere manier hebben om te reizen. „Voor anderen geldt nog steeds: blijf thuis, de trein is even geen uitje”, aldus de NS.

De aangepaste dienstregeling gaat op woensdag 29 april in. Op elk station waar normaal intercity’s stoppen, stopt nu minstens een keer per uur een intercity. Ook de nachttreinen in de Randstad gaan weer rijden. De NS noemt het een „versteviging van de speciale basisdienstregeling” en benadrukt dat het geen terugkeer is van een normale dienstregeling.

De basisdienstregeling begon op 21 maart. Vanaf elk station vertrok twee keer per uur een trein in elke richting. Dat waren vooral sprinters, met hier en daar een paar intercity’s.

Volgens de NS ging het „over het algemeen goed”, maar was het soms moeilijk om 1,5 meter afstand te houden. Bovendien werden de reistijden soms wel erg lang. Meer intercity’s moeten zorgen voor meer ruimte tussen reizigers onderling en voor kortere reistijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen