‘Bijna helft Nederlanders voorstander van corona-app’

Print
‘Bijna helft Nederlanders voorstander van corona-app’

Afbeelding: ANP

Bijna de helft (47 procent) van de Nederlanders is voorstander van het gebruik van een corona-app van de overheid.

Dit blijkt uit een peiling onder ruim 500 Nederlanders van onderzoeksbureau MarketResponse. Ongeveer een kwart van de ondervraagden ziet helemaal niets in mogelijke traceer-apps door de overheid.

Lees ook: Zeven corona-apps in de race, experts kritisch: ‘Dit is een janboel’

Volgens de enquête vindt 72 procent van de Nederlanders dat privacy (tijdelijk) van ondergeschikt belang is. Van hen zegt 31 procent dit helemaal geen probleem te vinden. Een grotere groep van 41 procent vindt het geen prettig idee dat er een inbreuk op de privacy is, maar is bereid om in deze crisis (tijdelijk) een deel van de privacy op te geven. 28 procent wil de app om die reden niet gebruiken.

De meeste Nederlanders (64 procent) vinden dat het gebruik van de app op vrijwillige basis moet. Slechts 22 procent is er voorstander van dat de app verplicht wordt voor die een die een smartphone heeft.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →