Serious Request maakt eindopbrengst bekend

3FM ‘Serious Request’ DJ’s Eva Koreman en Frank vd Lende

3FM ‘Serious Request’ DJ’s Eva Koreman en Frank vd Lende © BSR Agency

Na vijf dagen plaatjes draaien en geld ophalen voor het Rode Kruis heeft de speciale corona-editie van 3FM Serious Request nog zo’n 15 uur te gaan. Dan maakt de radiozender in een speciale digitale eindshow bekend hoeveel de actie in totaal heeft opgebracht.

Redactie

De teller stond donderdag na vier dagen op 150.824 euro. Dat bedrag verdubbelde in twee dagen tijd: op dinsdagavond was er nog maar 71.183 euro opgehaald voor het Rode Kruis. Het uiteindelijke geldbedrag gaat de organisatie onder meer gebruiken om voedselboxen uit te delen aan mensen die moeilijk rondkomen tijdens de coronacrisis.

Lees ook: Deelnemers Koers op Rollen fietsen 700 euro bijeen voor Serious Request

De afgelopen Serious Request-editie in december leverde 1,4 miljoen op. Toen wandelden de 3FM-dj’s van Goes naar Groningen voor het goede doel.

Onder anderen DI-RECT, Celeste, Jeangu Macrooy en Mumford & Sons-frontman Marcus Mumford treden tijdens de eindshow op vanuit hun huiskamer of andere locatie. Het publiek kan de show zaterdagavond vanaf 18.00 uur volgen via de website van 3FM.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee