Kaarten Oktoberfest München kosten een fortuin

Print
Kaarten Oktoberfest München kosten een fortuin

Afbeelding: Getty Images

Reserveringen voor plekken in biertenten tijdens het Oktoberfest in München worden op internet voor duizenden euro’s te koop aangeboden.

Terwijl het maar de vraag is of het wereldberoemde bierfestival vanwege de coronapandemie wel doorgaat. De premier van de deelstaat Beieren en de burgemeester van München overleggen daar binnenkort over.

De reserveringen worden aangeboden door tussenpersonen. Sommige uitbaters accepteren sinds het begin van dit jaar aanvragen voor reserveringen of leggen voor vaste klanten tafels vast. Maar ze hebben nog geen concrete toezeggingen gedaan, omdat de autoriteiten nog geen besluit hebben genomen over het al dan niet doorgaan van het evenement.

Het maken van een reservering bij een uitbater kost weinig tot niets. Vaak worden alleen geringe administratiekosten berekend. Maar de plaatstoezeggingen werden de afgelopen jaren vaak tegen exorbitante prijzen te koop aangeboden. Eenmaal in de tent hoeven gasten alleen bonnen te kopen, afhankelijk per tent minimaal 40 euro per plaats. Ze krijgen daar ongeveer twee pullen bier en een kip voor terug.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen