Handbalsters Voorwaarts stappen uit de eredivisie, hoop op promotie gloort voor BFC

© Annemiek Mommers

De handbalsters van Voorwaarts trekken zich terug uit de eredivisie. De Twellose vereniging heeft bij het Nederlands Handbal Verbond een verzoek tot degradatie naar de hoofdklasse ingediend. Dat meldt De Stentor. Hiermee komt promotie voor de handbalsters van BFC uit Beek weer in beeld.

Ingrid Lemmens

Voorwaarts moet na een seizoen op het hoogste niveau alweer afscheid nemen van de eredivisie. Financieel gezien kan de omniclub niet voldoen aan de eisen die handballen op topniveau met zich meebrengt. BFC uit Beek was het hele seizoen in de race voor promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainster Karin Damoiseaux eindigde in de eerste divisie als derde met een gelijk aantal punten als nummer twee Fortissimo, maar de ploeg uit Cothen had een beter doelsaldo.

Lees ook: Seizoen BFC gaat uit als een nachtkaars

BFC diende bij de handbalbond al het verzoek in om te promoveren indien er een plek zou vrijkomen. Ook nummer vier PSV deed dat, maar de Eindhovenaren hadden acht punten minder dan de Beekse vrouwen. De handbalbond moet nog een besluit nemen. Als BFC inderdaad promoveert naar de eredivisie zou het de derde Limburgse club, na HandbaL Venlo en V&L, op het hoogste niveau zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee