VIRUS

Meer dan 500 coronadoden in Limburg

© Rob Engelaar

Het totaal aantal sterfgevallen door corona in Limburg is zaterdag op 505 slachtoffers vastgesteld, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

onze verslaggevers

Desondanks lijkt de toename van het aantal coronadoden in de provincie zich te stabiliseren, terwijl het aantal nieuwe ziekenhuisopnames iets afneemt.

Lees hier het laatste nieuws rondom het coronavirus.

In de afgelopen 24 uur werden in Limburg veertien coronadoden gemeld aan de gezondheidsdiensten. In Noord- en Midden-Limburg ging het om vijf sterfgevallen, terwijl in Zuid-Limburg negen mensen aan de gevolgen van corona bezweken. Vrijdag werden er dertien overlijdens gemeld, evenals de dag daarvoor. Dinsdag waren er vijftien coronadoden te betreuren en paasmaandag twintig.

Ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten dat in een Limburgs ziekenhuis is opgenomen (geweest) steeg licht, met veertien patiënten naar 1355, tegen een toename van dertien een dag eerder. Het aantal vastgestelde besmettingen in Limburg klom met 115 (tegen 135 gevallen een dag eerder) naar 3271 coronabesmettingen.

In Nederland heeft het coronavirus tot nu toe aan zeker 3601 mensen het leven gekost. Bij het RIVM zijn 142 nieuwe meldingen binnengekomen over sterfgevallen van de diverse GGD’en.

Jonge patiënt

Onder de gemelde overledenen is ook een jonge patiënt in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar. Het betreft volgens het RIVM een meerderjarig persoon met „onderliggend lijden”.

De cijfers geven niet het werkelijke aantal overledenen weer, omdat de registratie diverse beperkingen kent. Wanneer iemand overlijdt aan het coronavirus, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. Mensen die aan Covid-19 overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Het RIVM meldt zaterdag verder 129 nieuwe ziekenhuisopnames. Daarmee wordt de dalende lijn voortgezet. Ook het aantal gemelde patiënten dat overlijdt neemt af, constateert het RIVM. Dat gaat echter minder snel dan de ziekenhuisopnames. „Dit komt waarschijnlijk doordat de tijd tussen besmetting en overlijden langer is dan de tijd tussen besmetting en ziekenhuisopname.”

Het totaalaantal positief geteste personen op het coronavirus staat nu op 31.589, een stijging van 1140 ten opzichte van vrijdag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee