Kunstgrasveld Lindenheuvel-Heidebloem in brand gestoken

Het in brand gestoken stuk kunstgrasveld

Het in brand gestoken stuk kunstgrasveld © RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie

Bij voetbalvereniging RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie in Geleen is zaterdagavond een kunstgrasveld in brand gestoken.

Jos van den Camp

Voorzitter Eric Breidenbach, zelf woonachtig tegenover de voetbalvelden aan de Narcissensingel in Lindenheuvel, werd rond negen uur gealarmeerd door buurtbewoners die zagen dat het opvangnet van het hoofdveld in brand waren gestoken. Bij aankomst op het veld, bleek ook het kunstgrasveld van de voetbalclub in brand te staan.

Breidenbach spoedde zich naar de accommodatie om de brandblussers uit de kantine te halen waarna hij samen met zijn zoon het brandende voetbalveld heeft geblust. Volgens Breidenbach gaat het om een oppervlakte van zo’n vijftien vierkante meter en loopt de schade in de duizenden euro’s.

De voorzitter gaat uit van baldadigheid: „Het complex is vanwege de coronacrisis uiteraard gesloten en niemand heeft er ook wat te zoeken. Desondanks zagen we al helemaal in het begin van de coronacrisis dat jongelui zich op de velden ophielden. We hebben toen meteen oefengoals en andere attributen weggehaald en veilig gesteld.” De voetbalclub roept inwoners van Lindenheuvel op om alert te blijven en meteen de politie te bellen als ze iets verdachts zien.