Lachgasrijder (19) vast voor poging doodslag na inrijden op politieauto

De politie heeft op de A73 bij Boxmeer de auto klemgereden.

De politie heeft op de A73 bij Boxmeer de auto klemgereden. © AS Media

Een 19-jarige man uit Gennep zit vast op verdenking van poging tot doodslag voor het inrijden op een politieauto op de A73 bij Boxmeer. De man was bovendien onder de invloed van lachgas, zo meldt de politie.

Redactie

Politieagenten zagen de 19-jarige zaterdagavond even voor 23.00 uur rijden op de A73 vanuit Nijmegen terwijl hij een ballon in zijn hand had en daaruit inhaleerde. Omdat de man eerder op de dag al een rijverbod had gekregen vanwege het gebruik van lachgas wilden de agenten hem aan de kant zetten. De Gennepenaar negeerde dat stopteken.

Achtervolging

In de achtervolging die werd ingezet nam de man de afslag Boxmeer, reed een stukje door die plaats om vervolgens de A73 weer op te draaien in de richting Nijmegen. Daarbij reed hij volgens de politie opzettelijk in op een politieauto om vervolgens door te rijden.

Een paar honderd meter verder kon de bestuurder worden klemgereden en aangehouden. In de Volkswagen werd een een cilinder met lachgas gevonden.

De man wordt een hele waslijst aan strafbare feiten ten laste gelegd.

.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee