Twijfels over EK voetbal in Amsterdam: ‘Er is nog geen definitief ja’

Print
Twijfels over EK voetbal in Amsterdam: ‘Er is nog geen definitief ja’

De Johan Cruijff Arena. Afbeelding: AD/EMPICS Sport

Het plan van de UEFA is om het EK in 2021 nog altijd in twaalf verschillende landen te houden. Onlangs uitte Bilbao, München en Rome twijfels over de organisatie. Amsterdam moet ook nog groen licht geven.

Door de coronacrisis kon de UEFA niet anders dan het Europees Kampioenschap een jaar op te schuiven. De Europese voetbalbond gaat er daarbij vanuit dat alle twaalf steden nog altijd graag de organisatie op zich willen nemen. Inmiddels klinken de eerste geluiden echter dat dit niet zo vanzelfsprekend is.

In kaart

Bilbao, Rome en München uitten onlangs hun twijfels of de organisatie in de huidige tijden vol zorgen over de coronacrisis wel haalbaar is. Amsterdam heeft de haalbaarheid nog even voor zich uitgeschoven, maar op de achtergrond wordt wel het een en ander in kaart gebracht.

Bij de lancering van Amsterdam als speelstad is er sprake van een co-productie van de Johan Cruijff Arena, de gemeente Amsterdam, de KNVB en Schiphol. ,,Door alle problemen en zorgen is deze beslissing nog even uitgesteld’’, zegt Henk Markerink, de directeur van de Johan Cruijff Arena.

Puzzelen

,,Er is dus nog geen definitief ja, daar zijn alle partijen voor nodig. De gemeente Amsterdam moet er nog een ei over leggen. De KNVB wil graag. Wij ook, maar hebben ook andere dingen in die periode al gepland staan. Daar moeten we dus mee puzzelen en met die nieuwe tekening zijn we nu op de achtergrond met potlood bezig.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen