Datalek gevonden in een van de mogelijke corona-apps

© Getty Images/EyeEm

Bij een van de mogelijke corona-apps, COVID19 Alert, is een datalek gevonden. Tijdens het beschikbaar stellen van de zogeheten broncode is een bestand meegekopieerd met zo’n honderd tot tweehonderd namen, mailadressen en versleutelde wachtwoorden.

Redactie

Dat bevestigt een van de makers na een bericht hierover van RTL Nieuws.

De gegevens zijn afkomstig uit een ander project en zijn volgens hem vanwege de druk om de code snel openbaar te maken, per ongeluk niet verwijderd terwijl dat wel had gemoeten. „Een menselijke fout. Dat is niet goed, maar we hadden een half uur de tijd om de code online te zetten.”

Inmiddels zijn de gegevens verwijderd en de makers roepen mensen op die de informatie eraf hebben gehaald, hier niets mee te doen.

Lees ook: Minister De Jonge: nog wel wat huiswerk voor makers corona-app

Dit weekend is er een zogenoemde online ‘appathon’, waarbij de ontwikkelaars van zeven mogelijke corona-apps hun product presenteren. De app moet helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De apps worden tijdens een zogenoemde ‘appathon’ gepresenteerd aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport..

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee