Zondag veel rustiger aan de grens bij Roermond dan zaterdag

Print
Zondag veel rustiger aan de grens bij Roermond dan zaterdag

De grensovergang N280 in Roermond (archieffoto). Afbeelding: Streetview

Roermond -

Anders dan zaterdag was het zondag rond het middaguur vrij rustig bij de grensovergang op de A52/N280 bij Roermond. In vergelijking met zaterdag passeerden relatief weinig Duitse automobilisten de grenscontroles van de marechaussee.

Zaterdag stond een lange file vanuit Duitsland als gevolg van de grenscontrole aan de grens tussen Elmpt en Roermond. De meeste Duitsers reden toen door, ondanks het advies van de marechaussee om om te keren. Veel van hen zeiden naar hun boot in een jachthaven te gaan, of te willen winkelen in Nederland.

Lees ook: Lange file Duitsers door grenscontroles bij Roermond

Wel gehoor

Zondag daarentegen gaven veel Duitse automobilisten volgens marechaussees ter plaatse wel gehoor aan het advies om te keren.

Der marechaussee kan Duitsers niet dwingen om te keren, alleen een advies geven om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Er geldt aan de grens geen inreisverbod.

Lees ook: Advertentie meubelzaak Sijben in Duitse krant ‘niet zo handig’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen