Britse veteraan (99) haalt al 28 miljoen op met zijn sponsorloop

Veteraan Tom Moore tijdens zijn ‘sponsorloop’ in zijn 25 meter lange tuin.

Veteraan Tom Moore tijdens zijn ‘sponsorloop’ in zijn 25 meter lange tuin. © AD/Reuters

De 99-jarige veteraan uit Engeland die achter zijn rollator rondjes loopt in zijn tuin om geld in te zamelen voor Britse zorgverleners, heeft al ruim 25 miljoen pond (28 miljoen euro) opgehaald.

Redactie

Na felicitaties van kroonprins William kreeg kapitein Tom Moore zondag ook complimenten van prins Harry.

De prins, zelf Afghanistan-veteraan, zei ‘vereerd’ te zijn dat hij deel uitmaakt van een veteranenkorps met mensen zoals Moore. ‘Felicitaties aan Tom. Wat hij heeft gedaan is absoluut geweldig.’

Moore beloofde ruim een week geleden om voor zijn aanstaande verjaardag op 30 april honderd keer de lengte van zijn tuin te wandelen achter zijn rollator. Hij wilde met zijn actie de medewerkers van de Britse National Health Service (NHS) bedanken voor de behandeling die hij kreeg voor kanker en een gebroken heup.

Gebroken heup

De India-veteraan, die sinds het breken van zijn heup met een rollator loopt, behaalde zijn doel donderdag. Zijn oorspronkelijke doel was 1000 pond maar in plaats daarvan haalde hij miljoenen op. De teller stond donderdag op bijna 12 miljoen pond en vrijdag al op 17,4 miljoen pond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee