Afgelopen 24 uur veel minder nieuwe sterfgevallen door coronavirus

© ANP

Het aantal meldingen van personen die als gevolg van het coronavirus zijn overleden is de afgelopen 24 uur gestegen met 83.

Redactie

Ten opzichte van 142 coronadoden zaterdag is dat een flinke daling. Het officiële dodenaantal in ons land komt daarmee op 3.684.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is opnieuw gedaald. In de afgelopen 24 uur kwamen er 110 meldingen van nieuwe ziekenhuisopnames binnen. Het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis lag of nog ligt, is 9.704, blijkt uit de laatste cijfers.

Lees al het nieuws over het coronavirus

Ook werden er 1.066 mensen positief getest op het virus, waarmee het officiële aantal besmettingen op 32.655 staat. Volgens het RIVM passen de cijfers van de afgelopen dagen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken.

Niet iedereen getest

Zowel het aantal gemelde besmettingen als het aantal doden zijn onderschattingen: niet iedereen wordt getest, waardoor veel sterfgevallen ook niet in de officiële statistieken van het RIVM terechtkomen. Uit CBS-cijfers over de totale sterfte blijkt dat vorige week tweeduizend Nederlanders meer zijn overleden dan in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. Bijna twee keer zoveel als het RIVM meldde.

Komende dinsdag maakt het kabinet bekend of we na 28 april nog lang aan huis gebonden zijn door de coronamaatregelen, of dat er op bepaalde terreinen al wat versoepeld kan worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee