Aantal coronapatiënten op de intensive care onder de 1200

© ANP

Het aantal Nederlandse coronapatiënten op de intensive care is gedaald tot onder de 1200. Het zijn er nu nog 1176, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Redactie

Dat zijn er 25 minder dan zaterdag. Vrijdag stond de teller nog op 1235.

Van de 1176 patiënten liggen er 1125 in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 24 minder dan een dag eerder. In Duitsland liggen 51 patiënten op de ic, één minder dan een dag ervoor omdat een patiënt is overleden. In de afgelopen 24 uur zijn 3 mensen verplaatst naar andere regio’s. Er zijn geen nieuwe patiënten naar Duitsland verplaatst.

Op de intensive care liggen nu 345 patiënten met andere klachten dan corona. Dat is nog steeds laag. Normaal gesproken zijn dat er ongeveer 800. „We zien dat het beeld van vorige week, van een gestage daling, doorzet. De IC-bezetting ligt nu op 180 procent van het normale niveau”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Lees ook: Weer minder coronadoden en -zieken in Limburg gemeld, geen coronasterfte in Noord- en Midden-Limburg

„Het afnemend aantal COVID-patiënten biedt ziekenhuizen de gelegenheid om de normale zorg geleidelijk te hervatten, en daartoe bijvoorbeeld weer meer operatiekamers open te stellen”, zegt het Landelijke Netwerk Acute Zorg.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee