Gemeente Brunssum op zoek naar materiaal uit coronacrisis

Print
Gemeente Brunssum op zoek naar materiaal uit coronacrisis

Afbeelding: ingimage

Brunssum -

De gemeente Brunssum roept inwoners op om materiaal in te sturen dat een goed beeld geeft van het dagelijks leven in Brunssum tijdens de coronacrisis.

Net als het Historisch Centrum Limburg is nu ook gemeente Brunssum op zoek naar materiaal uit de coronacrisis. De gemeente zoekt foto’s van het leven op straat, in eigen huis, tuin of balkon. Ook foto’s van informatieborden, spreuken op straat, solidariteitsacties, flyers, posters, opgetekende ervaringen, briefjes, aantekeningen, dagboek of memoires. Zelfs digitale berichten van bijvoorbeeld WhatsApp of sociale media zijn welkom.

Insturen

Materiaal insturen kan per mail en post. Materiaal mailen gaat onder vermelding van ‘archivering coronatijdperk Brunssum’. De voorwaarden voor verzending via mail zijn te vinden op de website, onder de nieuwsberichten. Materiaal (enkel plat (2D) materiaal, geen spullen (3D)) per post kan verstuurd worden Gemeente Brunssum, afdeling DIV, Antwoordnummer 28, 6440 VB Brunssum, onder vermelding van ‘archivering coronatijdperk Brunssum’.

Eigen archivering

De gemeente Brunssum heeft inmiddels ook maatregelen genomen om alles wat van gemeentewege herinnert aan deze coronacrisis voor de toekomst te bewaren. Daarvoor heeft de gemeente het besluit genomen om af te wijken van de voorschriften in de Archiefwet die bepalen dat gemeentelijk archiefmateriaal na een aantal jaren vernietigd moet worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee