Stichting Bloempje kookt voor gezinnen uit Sittard-Geleen met een kleine beurs

Print
Stichting Bloempje kookt voor gezinnen uit Sittard-Geleen met een kleine beurs

V.l.n.r.: José Schmitz, Linda Adriaens en Trudy Groenland. Afbeelding: Françoise Petersen

Geleen -

De Geleense Stichting Bloempje werd tien jaar geleden opgericht om weeskinderen in Indonesië te ondersteunen. Inmiddels heeft oprichtster Linda Adriaens (65) het aantal doelen flink uitgebreid met kinderfeestjes en een kookservice voor mensen met een kleine beurs.

Al tien jaar zet Stichting Bloempje zich in voor weeskinderen uit Yogyakarta, gelegen op het Indonesische eiland Java. „We ondersteunen ze financieel en daarnaast maken de kinderen papieren bloemetjes. Vandaar ook de naam.” Adriaens verkoopt de bloemetjes hier. „Ik laat de kinderen liever bloempjes maken dan dat ze zwaar werk moeten doen”, verklaart ze het bloemeninitiatief.

Kinderfeestjes

Samen met haar man vormt Adriaens de stichting. Daarnaast krijgen ze veel hulp van vrijwilligers. Vijf jaar geleden werden de taken uitgebreid. „We geven sindsdien kinderfeestjes voor gezinnen in Sittard-Geleen met een kleine beurs. Dat doen we vanuit Glanerbrook”, vervolgt Adriaens. „Deze kinderen worden vaak vergeten en wij bieden ze zo de kans om een leuke dag samen met vriendjes en vriendinnetjes te hebben. De dag is inclusief eten en drinken, maar kost ze nul euro.” Inkomsten haalt de stichting uit begunstigers.

Lees ook: Kinderen beleven een spannende en leerzame dag voor nul euro

Inmiddels heeft Adriaens er al zo’n 150 kinderfeestjes op zitten, maar ligt alles nu stil vanwege de coronacrisis. „We hopen dat de feestjes later door kunnen gaan.” Contact heeft ze regelmatig met de gezinnen en dat bracht hoor op een ander initiatief, want ook al kunnen er geen feestjes gegeven worden, stilzitten is er niet bij. „Sinds vier weken koken we voor de gezinnen. Iedere vrijdag kunnen ze dan bij ons thuis een maaltijd ophalen”, vertelt ze alsof het niets is.

Nasi en pannenkoeken

Adriaens maakt bijvoorbeeld Nasi Goreng. „Ik kom oorspronkelijk uit Indonesië, dus ik maak vaak pittige gerechten”, lacht ze. Daarbij krijgt ze hulp van de eveneens uit Geleen afkomstige Trudie Groenland die onlangs een hele stapel pannenkoeken maakte en José Schmitz- Voncken die wafels kwam brengen. „We pakken alles in en stoppen dat in bakjes, maar ze moeten het thuis opwarmen”, legt ze uit.

Extraatje

„Met Pasen heb ik een extraatje gemaakt: kipsalade. Dan stop ik er ook wat mandarijnen bij, dat is gezond.” De reacties zijn hartverwarmend. „Weet je wat het is”, besluit Adriaens, „wij bestellen vanuit onze luie stoel alle gerechten die we willen of pakken de auto naar een McDrive. Deze mensen kunnen dat niet en stappen graag op hun fiets voor een bakje kipsalade.”

Wilt u Stichting Bloempje steunen? Kijk op: www.bloempjevoorhetgoededoel.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen