Libelle en NU.nl definitief in Belgische handen

Print
Libelle en NU.nl definitief in Belgische handen

Afbeelding: ANP

De overname van Sanoma Nederland door DPG Media is officieel afgerond. Daardoor zijn tijdschriften als Libelle, Donald Duck en nieuwswebsite NU.nl in Belgische handen gekomen. DPG Media was al eigenaar van onder meer de Volkskrant, Algemeen Dagblad en Qmusic.

De verkoop van de Nederlandse activiteiten door het Finse mediabedrijf Sanoma werd in december vorig jaar aangekondigd. DPG, voorheen bekend als De Persgroep, betaalde hiervoor zo’n 460 miljoen euro. Bij de overgenomen activiteiten werken meer dan duizend mensen, goed voor ruim negenhonderd voltijdsbanen.

Eerder deze maand gaf de Autoriteit Consument & Markt (ACM) al groen licht voor de deal. Volgens de toezichthouder blijft er ook na de overname voldoende concurrentie over op onbetaald onlinenieuws en op de online-advertentiemarkt. Ook heeft de overname volgens de ACM geen grote invloed op de onderhandelingspositie van freelancejournalisten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen