Honderden nieuwe oren voor Luisterlijn in Heerlen en Venlo

© Marlies Wessels

De Luisterlijn, met in Limburg vestigingen in Heerlen en Venlo, heeft tijdens de coronacrisis 800 nieuwe vrijwilligers mogen begroeten.

Redactie

De Luisterlijn noemt het een lichtpuntje in deze coronacrisis. Het is al weken extra druk bij de Luisterlijn. Nederlanders nemen massaal contact op voor emotionele steun of voor een praatje. Waar vrijwilligers van de Luisterlijn normaal gesproken zo’n 700 tot 800 gesprekken per dag voeren, is dat aantal bijna verdubbeld tot zo’n 1200 gesprekken per dag. Meer dan de helft van de gesprekken gaat over corona en de bezorgdheid daarover.

De afgelopen maand kreeg de Luisterlijn zo’ 800 aanmeldingen van mensen die zich (tijdelijk) willen inzetten. Een groot deel hiervan zijn mensen die in deze drukke tijd willen helpen nu ze zelf minder of helemaal niet kunnen werken. De Luisterlijn is te bereiken via 0900-0767.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal