Honderden nieuwe oren voor Luisterlijn in Heerlen en Venlo

Print
Honderden nieuwe oren voor Luisterlijn in Heerlen en Venlo

Afbeelding: Marlies Wessels

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Heerlen / Hoensbroek -

De Luisterlijn, met in Limburg vestigingen in Heerlen en Venlo, heeft tijdens de coronacrisis 800 nieuwe vrijwilligers mogen begroeten.

De Luisterlijn noemt het een lichtpuntje in deze coronacrisis. Het is al weken extra druk bij de Luisterlijn. Nederlanders nemen massaal contact op voor emotionele steun of voor een praatje. Waar vrijwilligers van de Luisterlijn normaal gesproken zo’n 700 tot 800 gesprekken per dag voeren, is dat aantal bijna verdubbeld tot zo’n 1200 gesprekken per dag. Meer dan de helft van de gesprekken gaat over corona en de bezorgdheid daarover.

De afgelopen maand kreeg de Luisterlijn zo’ 800 aanmeldingen van mensen die zich (tijdelijk) willen inzetten. Een groot deel hiervan zijn mensen die in deze drukke tijd willen helpen nu ze zelf minder of helemaal niet kunnen werken. De Luisterlijn is te bereiken via 0900-0767.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen