‘Kim Jong-un kampt met gezondheidsklachten na behandeling’

Print
‘Kim Jong-un kampt met gezondheidsklachten na behandeling’

Afbeelding: REUTERS

Volgens Zuid-Koreaanse media heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un deze maand een medische behandeling ondergaan en kampt hij nu met gezondheidsklachten. De Verenigde Staten houden in ieder geval nauwgezet de berichtgeving bij dat de gezondheid van Kim ‘in groot gevaar’ is. Dat bevestigt een Amerikaanse overheidsfunctionaris aan de nieuwszender CNN.

Volgens persbureau Bloomberg wist de regering van president Trump niet zeker of Kim na de ingreep nog leefde of dood was, zo meldde een anonieme medewerker. Het Witte Huis wilde niet op de geruchten reageren. De Chinese Communistische Partij ontkent dat de Noord-Koreaanse leider in kritieke toestand verkeert, aldus een medewerker van het diplomatieke bureau die eveneens anoniem wilde blijven. De regering in Zuid-Korea wilde niet ingaan op berichten over de gezondheid van Kim.

Lees hier het laatste nieuws rondom het coronavirus.

Afwezig

De speculaties over de gezondheid van de 36-jarige Kim werden gevoed door zijn afwezigheid op 15 april bij de viering van de verjaardag van zijn grootvader Kim Il-sung, een nationale feestdag in Noord-Korea. Vier dagen daarvoor was hij nog wel gezien op een vergadering van de regering.

Zuid-Koreaanse media meldden dat Kim wordt behandeld na een ingreep voor hart- en vaatziekten eerder deze maand. Nieuwssite Daily NK die grotendeels wordt gerund door overgelopen Noord-Koreanen, meldt dat Kim revalideert in een villa nabij Mount Kumgang na een ingreep op 12 april. Volgens de website is de gezondheid van de Noord-Koreaanse leider de laatste maanden hard achteruitgegaan door obesitas, stevig roken en hard werken.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →