Barometer

MVV door de ogen van William Extra

Print
MVV door de ogen van William Extra

William Extra met zijn dochtertje Sofia Afbeelding: privé

Maastricht / Itteren -

Hoe is de stand op de MVV barometer van VIA? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van supporter William Extra uit Londen.

De laatste wedstrijd die hij van MVV zag is alweer bijna tien jaar geleden. Eind september 2010 vertrok William Extra (34) vanuit Maastricht naar Londen waar hij woont met zijn gezin. Maar ondanks dat hij MVV al zo’n lange tijd niet meer live heeft gezien, voelt hij zich nog altijd verbonden met de club. „MVV hoort voor mij bij Maastricht. De club is onlosmakelijk verbonden met de stad. Het is lastig om te verwoorden, maar voetbal speelt een rol in mijn leven. Het zit diep van binnen. Ik ben ook trots op de stad en de club.”

Appcontact

Extra werd door zijn vader en oom meegenomen naar het stadion. „Zij hadden het vaak over MVV. Ik wilde graag een keer mee om een echte wedstrijd en de atmosfeer ervaren. Ik voelde ik gelijk die band met de club. Ik heb een seizoenkaart genomen en vervolgens ging ik elke week kijken.” Later ging de Maastrichtenaar met vrienden naar MVV waarvan er een aantal nog altijd gaan kijken. Door hen wordt hij ook op vrijdagavonden op de hoogte gehouden. „Als het kan, kijk ik via Fox Sports live, maar dat lukt niet altijd omdat ik ook voor mijn werk veel in het buitenland zit. Dan volg ik het via de standen en door appcontact met mijn vrienden die in het stadion zitten”, legt hij uit.

Sponsoring

Als hij heel af en toe in Maastricht is voor familiebezoek treft hij het vaak net niet dat MVV moet voetballen. „We komen meestal met carnaval en in de zomervakantie en dan ligt natuurlijk alles stil. Mijn seizoenkaart heb ik tot 2010 gehad. Nu doneer ik voor mij en mijn dochter Sofia een bijdrage voor de club via ‘Veer zien MVV’. Zo blijf ik toch verbonden. Mijn dochter weet ook wat ze sponsort en voor wie ze moet juichen.”

Lokale club

Wie in Londen woont, heeft de voetbalclubs natuurlijk voor het uitzoeken om de hoek. Soms pikt Extra een wedstrijd mee bij Tottenham Hotspur of Arsenal. Hij probeert dan aan fans van die clubs, maar ook aan collega’s uit te leggen wat zijn club is. „Ajax vragen ze dan? Nee MVV is dan mijn antwoord. Sommigen kennen de club wel, maar het merendeel niet. Maar als je dan uitlegt dat je een echte supporter bent van een lokale club dan wordt dat wel gewaardeerd.”

Verhuizen

In de zomer gaat Extra na tien jaar Londen met zijn gezin verhuizen naar Barcelona. Hij hoopt na de coronacrisis zijn dochter gauw een keer mee te nemen naar MVV. „Dit seizoen is over. Ik kijk al vooruit naar het nieuwe seizoen. Er is talent genoeg, maar MVV heeft een leider nodig. Ik ben hoopvol over de nieuwe route die ze hebben ingezet. Er zijn ambities voor een terugkeer naar de eredivisie.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen