‘Een van de meest gezochte buitenlandse IS-strijders’ opgepakt in Spanje

Print
‘Een van de meest gezochte buitenlandse IS-strijders’ opgepakt in Spanje

Een speciaal antiterreurteam van de politie arresteerde de IS-strijder in het centrum van Almería. Afbeelding: Policía Nacional

In het zuiden van Spanje is een strijder van de islamitische terreurbeweging IS gearresteerd.

Volgens Spaanse media gaat het om een van de meest gezochte buitenlandse IS-terroristen van Europa. Hij werd opgepakt tijdens een anti-terrorismeoperatie in de stad Almería.

De verdachte, van wie alleen de initialen FTF bekend zijn gemaakt, werd gearresteerd in een appartement in het centrum van de Zuid-Spaanse badplaats. Met hem werden nog twee andere mannen opgepakt. Hun identiteit en relatie tot de hoofdverdachte wordt onderzocht, meldt de nieuwsite La Voz de Almería.

Lockdown

De drie mannen kwamen vanuit Noord-Afrika naar Spanje. Eenmaal daar maakten ze handig gebruik van de lockdown vanwege het coronavirus. Ze kwamen nauwelijks buiten en als ze dat al deden dan bedekten ze hun gezichten grotendeels om herkenning te voorkomen.

FTF geldt als een van de meest gezochte terroristen in Europa vanwege zijn loopbaan bij IS en zijn hoge gevaarlijkheidsgraad. Hij verbleef enkele jaren in het Syrisch-Iraakse conflictgebied en heeft heel eigenaardige persoonlijkheidskenmerken en een extreem gewelddadig crimineel profiel. Dat trok de aandacht van de Europese politie- en inlichtingendiensten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen