Woningen Griendtsveen ontruimd na grote brand in de Peel

Er worden blushelikopters ingezet om de brand in de Peel onder controle te krijgen.

Er worden blushelikopters ingezet om de brand in de Peel onder controle te krijgen. © Stefan Koopmans

Tientallen woningen in Griendtsveen zijn dinsdagavond ontruimd nadat de brand in de Peel erger is geworden. Het is onbekend om hoeveel mensen het exact gaat.

Koos Vaes

Zij zijn naar een opvang in het Brabantse Deurne overgebracht. Vanuit daar wordt bekeken waar zij de rest van de nacht opgevangen kunnen worden. Door de hevige rookontwikkeling vindt de veiligheidsregio het niet verantwoord om mensen in het gebied te laten blijven.

© De Limburger

A67 afgesloten

Ook de snelweg A67 tussen knooppunt Zaarderheiken en Eindhoven is in beide richtingen afgesloten. Door de rook is het zicht zeer beperkt, het is nog onbekend hoelang de weg afgesloten blijft.

Grip 3

De brandweer krijgt de brand niet onder controle, ondanks inzet van vier blushelikopters van Defensie. Volgens een woordvoerder speelt de wind hen parten in bestrijden. Inmiddels is er opgeschaald naar Grip 3 waardoor er extra ondersteuning vanuit het land komt om het vuur te blussen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee