Woonzorgcentrum ontruimd Herkenbosch, evacuatie dreigt ook voor inwoners

De evacuatie van het woonzorgcentrum Bosscherhof in Herkenbosch. © Jeroen Kuit

Vierenvijftig bewoners van woonzorgcentrum Bosscherhof in Herkenbosch zijn dinsdagavond geëvacueerd. Ook inwoners moeten er rekening mee houden dat ze in de nacht van dinsdag op woensdag hun huis uit moeten vanwege de rook die vrijkomt bij de brand in De Meinweg.

Remco Koumans

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord laat weten dat de ontruiming vooral nodig is vanwege de rookontwikkeling. „Wat de brand betreft is er een beheersbare situatie ontstaan. Rijstal Venhof en woonwijk Reewoude hebben geen schade opgelopen en een stoplijn in het bos lijkt het vuur tegen te houden. De wind is echter afgenomen. Daardoor daalt de rook en slaat die neer in het dorp. Meetploegen van de brandweer verrichten de hele nacht metingen in Herkenbosch. Blijken waardes te hoog te zijn, dan zullen inwoners moeten vertrekken.”

Lees ook: Woningen Griendtsveen ontruimd na grote brand in de Peel

Bij woonzorgcentrum Bosscherhof zijn rond kwart voor tien dinsdagavond 54 bewoners met bussen naar elders vervoerd. Ze zijn naar de Oranjerie en het Zorghotel in Roermond gebracht en naar Solidus in Tegelen. Een woordvoerder van de Zorggroep laat weten dat alle bewoners getest zijn op corona en geen van hen het virus onder de leden heeft. Het overbrengen van de bewoners wordt begeleid door werknemers van de Zorggroep zelf.

Eerder op de avond werden twee tanks ingezet om in De Meinweg een brandgang te creëren om zo het vuur tegen te houden.