Alle 4200 inwoners van Herkenbosch in de nacht geëvacueerd vanwege brand in De Meinweg

De ontruiming van verpleeghuis Boscherhof. © Jeroen Kuit

Alle 4200 inwoners van Herkenbosch worden in de nacht van dinsdag op woensdag in fases geëvacueerd vanwege de grote brand in De Meinweg.

Redactie

Burgemeester Monique de Boer heeft dit besloten vanwege de aanhoudende rook en de verwachting dat deze gedurende de nacht niet minder wordt. Het gaat om een voorzorgsmaatregel om risico’s voor de volksgezondheid te vermijden. De rook bevat een hoge concentratie koolmonoxide.

Lees ook: Woonzorgcentrum ontruimd Herkenbosch, evacuatie dreigt ook voor inwoners

© Track’88

”Het besluit is niet zonder wikken of wegen genomen”, geeft burgemeester De Boer in een verklaring aan. „Zeker in de tijd waarin we nu leven - het Corona tijdperk - denken we niet te lichtzinnig over het verplaatsen van mensen uit hun thuisomgeving naar opvanglocaties. Ik heb me echter goed laten adviseren door alle deskundigen en alles afwegende besloten om - gezien de hoge concentratie koolmonoxide - toch tot evacuatie over te gaan.”

Lees ook: Nachtelijke evacuatie laat Herkenbosch verlaten achter

Eerder op de avond is al begonnen met de evacuatie van twee zorginstellingen in Herkenbosch. Het gaat om Pergamijn en om het woonzorgcomplex en de aanleunwoningen van Bosscherhof.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal