Brandweer: brand Meinweg goed onder controle gehouden

Print

Tanks en mensen van Theelen Grondwerken proberen vuur te stoppen. Video: Theelen Grondwerken Posterholt

Herkenbosch -

De brandweer heeft de brand in natuurgebied de Meinweg goed onder controle kunnen houden in de nacht van dinsdag op woensdag.

Van een volledige controle is echter nog geen sprake en het sein brand meester is dan ook nog niet gegeven, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Lees ook: Nachtelijke evacuatie laat Herkenbosch verlaten achter

Nog her en der zijn er volgens de woordvoerder hotspots. „Op enkele plekken zijn er nog kleine vlammetjes.” Grote vlammen zijn er nu niet meer, aldus de zegsman. „We gaan nu goed bekijken hoe het zich gaat ontwikkelen”, zegt hij. Daarbij zijn ze afhankelijk van het weer. Voor woensdag wordt een windkracht 3 verwacht.

Brandweer: brand Meinweg goed onder controle gehouden
Foto: John Peters

Stankoverlast

Er is niet veel rook meer te zien, maar in het ontruimde nabijgelegen dorp Herkenbosch is er nog flinke stankoverlast, vertelt de woordvoerder. „Daar moet je niet te lang in blijven.”

Lees ook: Video: Militairen en tanks ingezet bij bestrijding grote brand in De Meinweg, zorgcentrum Bosscherhof ontruimd

Ter hoogte van een ontruimde manage is een corridor gemaakt met tanks van defensie. „Alles is platgereden, bomen zijn weggeduwd. Eigenlijk hebben we een strook land braak gemaakt, om een stoplijn voor het vuur te maken.”

Het getroffen gebied is ruim 170 hectare groot. In het grootste deel daarvan is vooral aan de grond alles zwartgeblakerd, aldus de zegsman.

Beelden brand De Meinweg. Video: De Limburger

Hulp

Bij het blussen van de natuurbrand wordt de Limburgse brandweer al dagen geassisteerd door Duitse en Belgische collega’s en een helikopter. Sinds dinsdag is ook het leger aanwezig met tanks.

Woensdagochtend zijn een aantal brandweervoertuigen vanuit Gelderland vertrokken naar Herkenbosch om het vuur te bestrijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen