Dier van de week

Dier van de week: Joda

Print
Dier van de week: Joda

Joda. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er een in het zonnetje. Deze week stelt ze Joda voor.

Wie is Joda en waar komt hij vandaan?

„Joda is een vrolijke ventje waarvan we geen idee hebben welke kruising het precies is. Nu is dat ook niet het belangrijkste. Belangrijker is dat we voor Joda op zoek gaan naar een thuis waar zijn toekomstige baas een pittig hondje een uitdaging zal vinden. Zijn karakter is namelijk de reden dat zijn eigenaren hebben besloten afstand van hem te doen.”

Wat zijn Joda’s leukste punten?

„Met zijn schattige kopje, leuk lijfje en snoezig staartje is Joda een hondje om direct verliefd op te worden. Joda houdt van spelen, rennen en heerlijk bezig zijn met het baasje.”

Zijn er ook aandachtspunten voor zijn toekomstige baas?

„Dit guitige snuitje komt met een flinke handleiding want Joda is niet de makkelijkste hond. Hij kan slecht tegen veranderingen en kan niet overweg met andere dieren. Ook is hij eenkennig naar mensen en kan hij uitvallen op het moment dat hij je niet mag. We merken wel dat hij, nu hij aan een aantal van onze medewerkers gewend is, het beter met hem gaat. Bij een stabiele, rustige baas met ervaring met honden die flink met hem wil wandelen en spelen denken we dat het helemaal goed gaat komen.

Ben jij die ervaren hondenvriend en heb je een plekje voor Joda? Neem dan contact op voor meer informatie met limburg@dierenbescherming.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen