Grootste daling CO2-uitstoot verwacht sinds Tweede Wereldoorlog

Print
Grootste daling CO2-uitstoot verwacht sinds Tweede Wereldoorlog

Afbeelding: ANP

Door de coronapandemie neemt de uitstoot van het schadelijke CO2 (kooldioxide) dit jaar wereldwijd af met 6 procent, verwacht de meteorologische organisatie van de Verenigde Naties (WMO).

Het zou dan de grootste daling sinds de Tweede Wereldoorlog zijn.

De coronacrisis heeft gevolgen voor de uitstoot van broeikasgassen door minder transport en een lagere energieproductie, aldus de WMO. De baas van de organisatie noemt het goed nieuws op de „korte termijn”. Want de daling is niet genoeg om uiteindelijk te voldoen aan de internationale afspraken om de uitstoot van de gassen terug te dringen. Hij roept de wereld dan ook op het klimaatprobleem in dezelfde geest aan te pakken als het coronavirus.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen