Nationale Herdenking niet op het Oranjeplein dit jaar

Print
Nationale Herdenking niet op het Oranjeplein dit jaar

Afbeelding: ingimage

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Gemeente Simpelveld verzoekt haar inwoners om tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei niet naar het Oranjeplein te komen.

Nationaal ziet 4 mei er door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus anders uit. Ook in Simpelveld zal het niet hetzelfde zijn als andere jaren. De gebruikelijke herdenking in de kerk en bij het monument op het Oranjeplein gaan niet door. De gemeente verzoekt burgers daarom niet naar het Oranjeplein te komen. In plaats daarvan kunnen burgers thuis de ceremonie via internet volgen.

Filmpje

De gemeente heeft een filmpje gemaakt waarin alle gebruikelijke onderdelen aan bod komen: de toespraak van de burgemeester, het voorlezen van de namen van de gevallenen door wethouder Hub Hodinius, een gebed door Pastoor Pisters en de kranslegging in Simpelveld en Bocholtz. De video is op 4 mei vanaf 19.00 uur te zien via de website of Facebookpagina van de gemeente.

Landelijk

Het Nationaal Comité vraagt heel Nederland om op 4 mei de vlag de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de slachtoffers. En om op 5 mei de vlag uit te steken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Het Nationaal Comité roept alle blazers van Nederland op het taptoe-signaal mee te spelen vanuit huis en om het Wilhelmus, dat klinkt na de twee minuten stilte, vanuit huis mee te zingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →