Kevin Hofland wordt hoofdtrainer bij Fortuna, Ultee assistent

Print
Kevin Hofland wordt hoofdtrainer bij Fortuna, Ultee assistent

Sjors Ultee (l) en Kevin Hofland. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Kevin Hofland wordt volgend seizoen hoofdtrainer bij Fortuna Sittard. Hofland, die op dit moment officieel assistent is omdat hij zijn trainerspapieren nog niet heeft, zal Sjors Ultee vervangen als hoofdcoach.

Ultee wordt technisch manager en gaat ook Hofland op en naast het veld ondersteunen.

Ultee neemt daarmee de taken van Sjoerd Ars als technisch manager deels over. Samen met Hofland, Ogan Tarhan en Ars wordt Ultee vier verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid bij Fortuna.

Lees ook: Hofland grijpt de macht bij Fortuna Sittard

Dispensatie

Hofland, die een jaar dispensatie krijgt als hoofdtrainer omdat hij als gevolg van de coronacrisis zijn diploma nog niet heeft, gaf afgelopen winter binnen de club aan dat hij na dit seizoen wilde vertrekken.

Hij stoorde zich vooral aan allerlei randvoorwaarden. Zo moest de club van hot naar her om te kunnen trainen en liep de samenwerking tussen Hofland en Ars slecht. Toen Fortuna aangaf heel graag door te willen met Hofland, stelde die volgens ingewijden de eis dat hij zo min mogelijk wilde samenwerken met Ars en meer te zeggen wilde hebben over welke spelers er gehaald werden.

Uitdaging

Ultee laat weten in zijn nieuwe functie een grote uitdaging te zien, al beseft hij dat er ook mensen zijn die het als een degradatie zullen zien. „Op het veld gaat er niet veel veranderen. We deden al alles met z’n drieën en dat zal ook zo blijven. Ik blijf veel op het veld staan, dat was voor mij wel een voorwaarde en de club wil dat ook graag.”

Daarnaast wilde Ultee niet zomaar een stapje terugdoen. „Tegen een functie als assistent had ik nee gezegd. Maar ik denk dat ik mijn ei kwijt kan als technisch manager. Ik zal nog wat dingen moeten leren, maar ik ben ervan overtuigd dat deze extra taken me uiteindelijk ook weer een betere hoofdtrainer maken. Dat is toch het uiteindelijke doel.”

Naast Hofland en Ultee blijft ook Kristof Aelbrecht volgend seizoen werkzaam bij Fortuna. Hij zal naast zijn huidige taak van assistent ook het jeugdopleiding van Fortuna gaan adviseren