Geëvacueerde inwoners van Griendtsveen mogen naar huis

Een stoplijn moet een nieuwe evacuatie voorkomen. © ANP

De inwoners van Griendtsveen die dinsdagavond vanwege de Peelbrand zijn geëvacueerd, mochten woensdagavond weer naar huis. Het is niet bekend om hoeveel mensen het gaat.

Angela Janssens

Ook de mensen die in het noordelijke deel van de Soemeersingel in Helenaveen wonen, hebben woensdagavond te horen gekregen dat ze weer naar huis mogen. Bewoners van het zuidelijke deel van de Soemeersingel hebben juist weer een waarschuwing gekregen. Zij moeten er rekening mee houden dat ze alsnog geëvacueerd kunnen worden.

Lees ook: Peelbrand grootste natuurbrand ooit in Nederland

Stoplijn

De brandweer heeft in het zuidoosten van De Peel een zogenaamde stoplijn gemaakt. Dit wil zeggen dat vegetatie is verwijderd om ervoor te zorgen dat de brand niet verder kan. Deze stoplijn loopt parallel aan de Soemeersingel, ongeveer een kilometer van de straat af. Als het lukt om de brand op die plek tegen te houden, is de aangekondigde tweede evacuatie niet nodig. Er wordt momenteel met man en macht gewerkt om te voorkomen dat er weer mensen hun huis uit moeten.

Hoewel heel Griendtsveen en een deel van de Soemeersingel weer thuis is, mocht de rest van de in totaal 59 geëvacueerde gezinnen woensdagavond nog niet naar huis.

Lees ook: Leo en Mariet namen hun bejaarde overburen in huis na ontruiming: ‘Dat gesleep is niks’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal