Vrachtwagen rijdt vier agenten dood die hardrijder in Porsche ondervroegen

Print
Vrachtwagen rijdt vier agenten dood die hardrijder in Porsche ondervroegen

Hulpdiensten bij de Porsche en vrachtwagen op de snelweg nabij Melbourne. Afbeelding: AP

Een vrachtwagen heeft in Australië vier politieagenten doodgereden. Het viertal stond woensdag langs een snelweg bij Melbourne waar zij een hardrijder ondervroegen toen zij werden geraakt.

Volgens persbureau AP hadden twee agenten de 41-jarige bestuurder van de Porsche 911 vijftig minuten voor het dramatische incident langs de kant van de weg gezet, omdat hij 40 kilometer per uur te hard reed. Ook testte hij positief op een drugstest. Daarna schoten nog eens twee agenten te hulp.

De agenten – drie mannen en een vrouw – stonden rondom de auto op de vluchtstrook van de snelweg toen de vrachtwagen eerst de politiewagen en daarna de Porsche raakte. De auto van de agenten tolde de snelweg af. De agenten waren op slag dood.

Foto’s

Volgens Graham Ashton, politiechef in Victoria, vluchtte de hardrijder na de botsing met de agenten nadat hij er eerst foto’s van had genomen. Vervolgens zette hij de foto’s online. De man, Richard Pusey, is een bekende van de politie. Hij meldde zich later bij het bureau, werd gelijk aangehouden en wordt nu ondervraagd.

De vrachtwagenchauffeur ligt momenteel in een ziekenhuis. Hij heeft lichte verwondingen en verloor het bewustzijn door de crash. Het is nog niet duidelijk of de botsing een ongeluk was of opzettelijk. De chauffeur wordt daarom bewaakt.

Het verlies van vier agenten in één klap is volgens chef Ashton het grootste ooit in de Australische staat Victoria.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen