Video: Friezen maken eigen versie van Limburgse hit Blaosmuziek

Print

Blaasmuzyk - Friese versie van Blaosmuziek. Video: Facebook / Leeuwarden-Fryslân 2028

Helden / Beringe / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Friese muzikanten hebben hun eigen versie van de Limburgse hit ‘Blaosmuziek’ van Gé Reinders gemaakt, in het Fries: Blaasmuzyk.

De videoclip is sinds maandagavond 20 april te zien op het Facebookkanaal ‘LF2028’, het account van cultureel Fryslân.

Speciaal

Het initiatief komt van muzikanten van de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân) en het Noordpool Orkest. Zij hebben samen met de Friese singer-songwriter Marcel Smit het Limburgse nummer vertaald in het Fries. Uiteraard is de Limburgse troubadour zelf ook even als special guest te zien, Reinders zingt helemaal aan het begin van de clip een stukje van zijn lied in het Fries.

Lees ook: Gé Reinders: ‘Heel diep ken je een vage, eenzame angst dat je niet gelukkig kunt worden’

Logisch

Het enthousiasme bij de deelnemende (blaas)muzikanten was erg groot, iedereen staat te popelen om weer aan de slag te kunnen. Binnen vijf dagen hadden 87 muzikanten zich aangemeld plus nog eens 25 leden van het Noordpoolorkest. Jan-Willem van Kruyssen van OMF: „Dat er is gekozen voor een nummer uit Limburg is heel logisch. Zowel in Limburg als in Friesland leeft de hafabra-cultuur enorm. Het zit echt verankerd in het DNA en de cultuur van beide provincies.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen