Gemeente Sittard-Geleen blaast Oktoberfeest af

Print
Gemeente Sittard-Geleen blaast Oktoberfeest af

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het zesdaagse Oktoberfeest in Sittard gaat dit jaar niet door. Op last van het stadsbestuur wordt het volksfestijn, dat de voorbije jaren naar schatting meer dan 200.000 bezoekers op de been bracht, afgeblazen wegens de coronacrisis.

Wethouder Andries Houtakkers (CDA, Evenementen) bevestigt het collegebesluit. Twee weken geleden nog gaf de gemeente, in haar rol van organisator, te kennen dat er ‘vooralsnog’ vanuit te gaan dat het evenement zou doorgaan.

Lees ook: Stichting Oktoberfeesten Sittard: snelle afgelasting is enige optie

Omdat het kabinet deze week heeft besloten dat publieksevenementen – voorlopig nog - tot 1 september verboden zijn, zou de Sittardse feestmarathon (startdatum: 16 oktober) mogelijk ‘gewoon’ doorgang kunnen vinden. Maar zover laten B en W het niet komen. ,,We kunnen en willen geen enkel risico lopen”, benadrukt Houtakkers.

Lees ook: Wethouder Andries Houtakkers: afblazen Oktoberfeest doet de stad veel pijn

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen