Video: Inwoners Herkenbosch mogen gefaseerd terug naar huis

Print

Inwoners Herkenbosch mogen terug naar huis. Video: De Limburger

Herkenbosch -

De inwoners van Herkenbosch mogen gefaseerd weer terug naar huis. Dat heeft burgemeester Monique de Boer van Roerdalen donderdagmiddag bekendgemaakt.

Het sein brand meester in het natuurgebied De Meinweg is gegeven. De rook is afgenomen en er is geen gevaar meer voor inwoners. De terugkeer gebeurt in fases. Politie en gemeente gaan dit begeleiden.

De mensen in de opvanglocaties gaan als eerste naar huis, de overige inwoners volgen in tijdvakken. De bewoners van de zorglocaties zullen in overleg met de zorginstellingen terugkeren.

De Keulsebaan is nog afgesloten. Het dorp is via drie overige toegangswegen te bereiken. De politie blijft aanwezig, totdat de terugkeer is afgerond en de inwoners van Herkenbosch weer thuis zijn. Datzelfde geldt voor de verkeersregelaars.

Video: Inwoners Herkenbosch mogen gefaseerd terug naar huis
De planning van de terugkeer van de inwoners van Herkenbosch. Foto: Gemeente Roerdalen

Lees ook: Brand Meinweg onder controle, helikopters houden gebied nat

Bij thuiskomst moeten mensen hun woning ontluchten. Roetdeeltjes mogen worden opgeveegd.

Inwoners van Herkenbosch zaten de donderdag lange tijd in spanning. Helikopters van defensie stortten ondertussen de hele ochtend en middag water uit over het natuurgebied. De brandweer zal nog dagen na moeten blussen waarbij de kans op brandhaardjes ontstaan.

De toegang tot de Meinweg blijft tot en met 1 mei afgesloten om fietsers en ramptoeristen weg te houden. „We willen niet dat er mensen komen die daar gaan roken”, zegt burgemeester De Boer. „Iedereen die zich daar bevindt, krijgt een boete.”

De Keulsebaan tussen Herkenbosch en Vlodrop blijft tot en met zondag afgesloten om watertransporten van de brandweer snel te laten verlopen.

Lees ook: Teleurstelling na een dag lang wachten: ‘Het liefste was ik gewoon thuis’

Chinook-helikopters ingezet bij brand Meinweg. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen