Draaiorgel zorgt voor mooie sfeer in hartje Simpelveld

Print
Draaiorgel zorgt voor mooie sfeer in hartje Simpelveld

Pastoor Pisters staat op de banken om de bewoners van de appartementen aan de Markt van Simpelveld moed in te spreken. Een voorbijgangster draait spontaan aan het orgel en kapelaan Rajan kijkt toe. Afbeelding: Vincent Hermans

Bocholtz / Simpelveld / Huls / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Een actie om te zoenen. Pastoor René Pisters en kapelaan Rajan van het cluster Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg hebben een bijzonder vorm gevonden om in deze coronatijd parochianen en andere bewoners op afstand tóch nabijheid te tonen.

Ze trekken met een draaiorgeltje langs appartementen van senioren en diverse zorgcentra in de drie kernen en toveren met hun muzikale actie een glimlach op de gezichten van de bewoners. Niet alleen deze mensen genieten ervan, ook voorbijgangers blijven staan om een moment van rust en bezinning te nemen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen