Twaalf Koninklijke Onderscheidingen in Eijsden-Margraten

Print
Twaalf Koninklijke Onderscheidingen in Eijsden-Margraten

Lintjesregen 2020. Afbeelding: Marlies Wessels

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

In Eijsden-Margraten hebben dit jaar twaalf mensen een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, tenzij anders vermeld.

Theo Heins (73) uit Eijsden is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij al is geruime tijd actief als vrijwilliger in diverse bestuurlijke functies bij de politie. Hij was voorzitter van de dienstcommissie gemeentepolitie Maastricht en voorzitter van de vijf secties regionaal. Op dit moment is hij coach. Heijns zet hij zich in voor het ‘Huis van de Pelgrim’, waar hij onder meer de reisleider is van diverse bedevaarten. Bij de Sociëteit voor Afrikaanse missiën is hij actief als medeorganisator van de jaarlijkse Lourdes viering. De heer Heins is bestuurslid bij het Rode Kruis Maastricht-Mergelland en heeft zitting in diverse werkgroepen. In het verleden was hij voorzitter bij de Gemeentelijke Tennisclub Maastricht.

Theo Weusten (60) uit Eijsden is al meer dan vijftig jaar bestuurslid en penningmeester bij Harmonie en Drumband Diligentia Eckelrade. Daarnaast is hij bestuurslid, secretaris van het steuncomité en zeer actief vrijwilliger bij diverse werkgroepen. Weusten is ook vrijwilliger bij de Parochie Sint Bartholomeus en verricht diverse hand- en spandiensten voor de kerk. In het verleden was de heer Weusten bestuurslid van jeugdwerk in Eckelrade en jarenlang actief als redacteur voor het verenigingsblad.

Dees Heuts (58) uit Sint Geertruid is al meer dan dertig jaar bestuurslid van Fanfare St. Gertrudis en verantwoordelijk voor onder meer de organisatie van concertreizen, zaalbeheer, organisatie van evenementen, vervoer, financiën en het contact met andere verenigingen. Hij is daarnaast actief bestuurder bij de Wieler Toer Club Sint Geertruid. In het verleden was hij voorzitter en jeugdleider bij de stichting Kindervakantiewerk en medeoprichter en bestuurslid bij de Tennisclub Kalleberg.

Henriëtte Warnier-Warnier (74) uit Eijsden is al veertig jaar in tal van hoedanigheden actief voor de Koninklijke Oude Harmonie Van Eijsden. Daarnaast verricht ze trouw vrijwilligerswer voor de Koraalgroep voor ouderen met een verstandelijke beperking, en bij De Bron van Envida, waar zij helpt bij het uitserveren van het ontbijt en creatieve activiteiten. Voor haar dierbaren is zij actief als mantelzorger.

Marcel Merken (68) uit Bemelen is al meer dan veertig jaar voorzitter van de Vogelwerkgroep Bemelen. Daarnaast is hij oprichter en penningmeester van Stichting Heemkunde Vereniging Bemelen. In het verleden was de heer Merken ook actief als bestuurslid in de dorpsraad van Bemelen.

Huub Senden (70) uit Margraten is oprichter van de handbalvereniging Margraten. Hij is al meer dan vijfenveertig jaar actief als bestuurslid, secretaris en scheidsrechter. In het verlengde daarvan is hij lid en voorzitter van de werkgroep competitiezaken bij het Nederlands Handbal Verbond. Senden is daarnaast actief bij de Heemkunde vereniging. Hij is tevens secretaris en communicatieman van de jeu de boulles club.

Agnes Warnier-Wijnands (75) uit Eijsden is al veertig jaar bestuurslid bij de Koninklijke Oude Harmonie Van Eijsden. Zij is de oprichter van het damescomité en was vijfentwintig jaar voorzitter. Momenteel is ze nog steeds de drijvende kracht achter de vele activiteiten van het comité. Verder is zij het stuwende lid van de werkgroep kostuums.

Lisette Feijs- Wolfs (58) uit Mesch is al meer dan dertig jaar actief bij de H. Pancratiuskerk te Mesch. Ze is leidinggevende van de sanitaire ploeg, lid en voorzitter van het zangkoor en bestuurslid van het processiecomité. Verder is zij betrokken bij de communieviering. Daarnaast is Feijs-Wolfs vrijwilliger bij de Openbare Basis School Mesch. In het verleden was ze lange tijd voorzitter van de ouderraad. Feijs-Wolfs is daarnaast vrijwilliger voor de landmarkt en tot voor kort voorzitter van het oranje comité.

Jacques Bos (76) uit Cadier en Keer is al veertig jaar de drijvende kracht achter toneelvereniging De Roeze Koïlle. Hij is oprichter en allround vrijwilliger. Bos is ook al tien jaar chauffeur, klusjesman en begeleider bij Zorgbureau Talent. Een andere passie is gemeenschapshuis ’t Keerhoes. Bos is bestuurslid en draagt onder meer zorg voor de inrichting, faciliteiten, loodgieters- en schilderwerkzaamheden.

Lenie Bernards-Van Eijsden (69) uit Gronsveld is al meer dan vijftien jaar voorzitter van zangkoor Sint Martinus. Daarnaast is zij betrokken als vrijwilliger bij de Zonnebloem en De Bron van Envida. Ze is ook mantelzorger voor haar schoonmoeder. Voor de Nierstichting en KWF kankerfonds is mevrouw Bernards- van Eijsden al meerdere jaren actief als collectant. In het verleden was zij actief bij Scouting groep Sint Martinus en jongerensociëteit Gronsveld.

Carla Gelissen-Boon (69) uit Sint Geertruid is al meer dan vijfentwintig jaar vrijwilliger bij Fanfare St. Gertrudis. Zij is onder meer verantwoordelijk voor de kostuums, organiseert koffietafels en zorgt voor de aankleding van de fanfarezaal. Gelissen-Boon zorgt vanuit de parochie Sint Gertrudis voor de bloemen en versieringen in de kerk en bij kerkelijke activiteiten.

Pierre Pirnay (68) uit Bemelen is al meer dan veertig jaar actief als vrijwilliger, scheidsrechter, kantinebeheerder, penningmeester, grensrechter en bestuurder bij voetbalvereniging FC Bemelen. Verder heeft hij gezorgd voor de verbinding tussen de verenigingen in Bemelen. Pirnay was voorzitter en President van carnavalsvereniging de ‘Berggeite’ en is nu nog voorzitter van de Oud Prinsen. De heer Pirnay is medeorganisator van de antiek- en curiosamarkt. In het verleden was hij betrokken bij harmonie St. Laurentius en oprichter van de Bemeler Zoepnase. Daarnaast heeft hij jarenlang de zorg voor de Mariakapel op zich genomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen