Rotterdam

Nieuwe voorzitter VNO-NCW Thijssen stopt als commissaris bij Havenbedrijf Rotterdam

Print
Nieuwe voorzitter VNO-NCW Thijssen stopt als commissaris bij Havenbedrijf Rotterdam

Afbeelding: ANP

Aankomend VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen vertrekt met ingang van mei als commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam. Volgens een verklaring is het werk in Rotterdam niet met haar nieuwe baan te combineren. Daarnaast is bekend geworden dat Ruud Sondag weer terugkeert in de raad van commissarissen van de haven.

Thijssen kondigde eerder ook al haar vertrek aan bij netwerkbedrijf Alliander waar ze de laatste jaren de leiding in handen had. Bij VNO-NCW wordt ze het belangrijkste gezicht van het Nederlandse bedrijfsleven. Nu staat Hans de Boer nog aan het hoofd van de vereniging. Hij zou eigenlijk op 1 juli worden vervangen, maar dat is in verband met de coronacrisis uitgesteld tot na Prinsjesdag. Vanaf 1 juni gaat Thijssen wel al aan de slag bij VNO-NCW. Ze wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van de werkgeversorganisatie.

Sondag was van 2017 tot 2018 al commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam. Zijn vertrek destijds hing samen met zijn benoeming tot topman van Eneco om de verkoop van dat energiebedrijf te begeleiden. Dit proces is nu afgerond. Sondag zal per 1 mei worden benoemd voor een termijn van drie jaar. Het havenbedrijf houdt voorlopig dus vier commissarissen. Voor een vijfde lid wordt een wervingsprocedure gestart.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen