Negentien lintjes in de gemeente Venlo

Print
Negentien lintjes in de gemeente Venlo

Negentien personen in de gemeente Venlo kregen een koninklijke onderscheiding. Afbeelding: Luc Lodder

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft vrijdag negentien inwoners van de gemeente laten weten dat zij een koninklijke onderscheiding krijgen. Eén iemand is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overige achttien zijn lid in de Orde van Oranje-Nassau.

BELFELD

Elly Kurstjens (62) is vanaf 1988 vrijwilliger bij carnavalsvereniging D’n Oeles in Tegelen en lid van de jeugdcommissie. Zij verzorgt draaiboeken, de kleding van het jeugdtrio, de statieportretten en de jeugdbegeleiding. Daarnaast is Kurstjens vanaf 2005 vrijwilliger bij stichting Team 25 Limburg Roparun. Ze was van 1974 tot 2018 bestuurslid en secretaris van de scouting Tichlouw in Tegelen. Kurstjens is de partner van Herm Hermans uit Belfeld.

Herm Hermans (76) is vanaf 1987 vrijwilliger bij carnavalsvereniging d’n Oeles in Tegelen. In 1987 was hij prins carnaval en van 1988-1998 lid van de raad van elf. Hermans was van 1982 tot 2017 bestuurslid van scouting Tichlouw. Ook was hij van 1982 tot 1989 bestuurslid van stichting huisvesting ’t Brook. Hij verzorgde het hier onderhoud van het scoutinggebouw en de peuterspeelzaal.

BLERICK

Annie Mulder-van Bree (74) is vanaf 1980 medeoprichter van en vrijwilliger bij Volleybalclub Meuleveld te Venlo. Daarnaast is zij sinds 1996 vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland. Tussen 1973 en 1976 was ze lid van de ouderraad van bassischool De Kwisbeek in Baarlo. Daarnaast was Mulder-Van Bree van 1979 tot 1990 lid van de ouderraad van het Blariacumcollege. Ook was ze van 1988 tot 2000 scheidsrechter bij korfbalclub HBSV in Hout-Blerick.

Huub Mulders (75) ondersteunt sinds 1994 zijn dochter en haar gezin. Zijn schoonzoon werd getroffen door een hersenontsteking met een ademhalingsstilstand en hartstilstand tot gevolg. Toen hij uit coma kwam bleek er sprake te zijn van ernstig hersenletsel. Tussen 1996 en 2006 was Mulders vrijwilliger bij woonvoorziening Stichting Daelzicht. Ook is hij sinds 2000 vrijwilliger bij de Stichting Algemene Hulpdienst Venlo (AHD).

Hans Theunissen (77) zet zich vanaf 2002 in als vrijwilliger bij activiteitencentrum Zalzershaof in Hout-Blerick. Tussen 1982 en 2017 was hij lid en bestuurslid technische zaken van de gemengde zangvereniging Vivace. Van 1983 tot 2012 was Theunissen onderhoudsvrijwilliger voor de Stichting Veldkruisen en Kapellen Venlo. Tussen 1965 en 1990 was hij lid, adjudant en lid van de raad van elf van carnavalsvereniging De Poerker in Hout-Blerick.

Ton van Lieshout (60) is vanaf 1984 vrijwilliger bij voetbalvereniging SV Blerick. Hij is jeugdleider en verricht er hand-en-spandiensten. Daarnaast was hij coördinator van de carnavalsactiviteiten, leider bij de voetbalkampen, wedstrijdsecretaris, lid van de jeugdcommissie en coördinator voor het winterzaalvoetbal. Ook zette hij zich in voor de jeugdtoernooien en coördineerde hij de Grote Clubactie.

STEYL

Bertha Tuithof-van Aarssen (79) is sinds 1998 vrijwilliger bij de Tegelse Zieken- en Bejaarden Omroep. Ze maakt en presenteert radio- en televisieprogramma’s. Daarnaast was ze lid van de redactieraad. Vanaf 2003 is Tuithof vrijwilliger en gastvrouw bij Keramiekcentrum De Tiendschuur in Tegelen. Ze was eerder (1981-2004) lid van de Vrouwen Adviescommissie voor de Woningbouw Tegelen en tussen 1964 en 2000 secretaris en vrijwilliger bij Stichting Jongeren Sociëteit Steyl.

TEGELEN

Henny Geraeds-van den Heuvel (75) is sinds 1992 bestuurslid en voorzitter van het meldpunt Algemene Hulpdienst Tegelen, Steyl en Belfeld. Vanaf 2004 is ze ook mantelzorger, inmiddels van drie personen. Zo helpt ze bij de boodschappen of een bezoek aan het ziekenhuis. Van 2004 tot 2014 was Geraeds bestuurslid van de Zonnebloem in Tegelen. Ze was betrokken bij het bezoekwerk en de organisatie van verschillende activiteiten.

Wil Oteman (68) is vanaf 2013 vrijwilliger bij het ministerie van Defensie. Hij onderzocht de Nederlandse militaire geschiedenis in de Franse tijd, onder meer in het archief van de ‘Service historique de la Défense’ in Parijs. Dit leverde een bestand op met de namen van circa 60.000 Nederlandse militairen die tussen 1798 en 1814 in het Franse leger hebben gediend.

Oteman is verder vanaf 1970 vrijwilliger bij Heemkundekring De Duffelt in Millingen aan den Rijn en sinds 1995 medeoprichter, bestuurslid en redacteur van de Stichting Millings Jaarboek.

Peter Paar (64) is sinds 1990 vrijwilliger Licht en Techniek bij de Passiespelen in Tegelen. Vanaf 2003 is hij verantwoordelijk voor het licht en geluid bij Toneelvereniging Setovera in Sevenum. Datzelfde doet Paar sinds 2015 voor Theater de Garage te Venlo. Hij zette zich ook in voor Toneelhuis LFA in Roermond en van 1977 tot 2010 voor Toneelvereniging Zet Door in Tegelen. Ook werkte hij mee aan bijna alle revues van D’n Oeles in Tegelen.

VELDEN

Hay Gout (73) is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is bouwer, oprichter en conservator van Streekmuseum De Hansenhof in Velden. Gout is verantwoordelijk voor de gebouwen en het museum en geeft daar ook rondleidingen. De Veldenaar is vanaf 1982 restaurator, tentoonstellingsbouwer en lid van de museumcommissie van het Océ-museum. Gout is ook adviseur bij stichting Het Limburgs Landschap, voor zaken die te maken hebben met het kasteel in Arcen.

Jan Keijers (68) is sinds 2004 penningmeester van stichting Volkscultuur in Velden. Hij zet wandelroutes uit en zet zich in voor projecten als het monument voor oorlogsveteranen en de renovatie van de oude dorpspomp. Vanaf 2015 is hij vrijwilliger bij het routebureau Noord- en Midden Limburg. Hij ontwikkelt daar routes en is actief als beheerder. Daarnaast maakt hij als vrijwilliger bij het seniorweb in Velden senioren wegwijs op de computer.

Hay Lucassen (65) is sinds 2001 vrijwilliger bij de parochie St. Andreas in Velden. Hij zet zich in als lector en assistent-koster, begeleidt pelgrims en is collectant. Ook is Lucassen vanaf 2004 vrijwilliger bij de stichting Veldense Volkscultuur. Sinds 2007 is hij secretaris en penningmeester van toneelgezelschap Spelenderwijs in Velden. Vanaf 2016 is hij actief voor de welzijnsorganisatie stichting Wel.kom.

VENLO

Hay Hendriks (69) is sinds 2000 teammanager van dames senioren 1 van handbalvereniging HandbaL Venlo. Mede dankzij zijn inzet heeft dit damesteam de eredivisie bereikt. Hendriks regelt het oefenprogramma, de trainingsweekenden en onderhoudt de contacten met andere verenigingen. Hij vertegenwoordigt het team in de topsportcommissie en in de pr-commissie.

Ton in ’t Zandt (70) is vanaf 1995 vrijwilliger bij het Wijkoverleg Venlo Noord. Hij was redacteur van de wijkkrant tot 2016, sinds 2016 is hij redacteur van de nieuwsbrief. In ’t Zandt is vanaf 1995 lid van de werkgroep Stadsvernieuwing en het project Leefbaarheid. Ook is hij vrijwilliger bij het project Respect in de wijk. Sinds 2014 is de heer In ’t Zandt initiator van het Buurt- en bewonersnetwerk. Daarnaast is hij vanaf 2014 vrijwilliger bij dialectvereniging Veldeke in Venlo.

Ingrid Keder-van de Rijdt (49) is sinds 2004 betrokken bij de Stichting Venloop (voorheen Stichting Venlo-Loopstad). Ze was mede-oprichter, bestuurslid en penningmeester. Zij draagt zorg voor de veiligheid van de hardloopwedstrijden, die jaarlijks 35.000 deelnemers trekken.

Vanaf 2010 is Keder vrijwilliger bij de Stichting Stadsmunt Venlo. Zij initieerde betaalmunt ’t Venlonaerke en draagt zorg voor de financiële afhandeling rond dit betaalmiddel. Tussen 2015 en 2019 was ze bestuurslid en penningmeester bij de Stichting Atletiek en Running Limburg.

Cita Poppe-Corten (79) is vanaf 1996 betrokken bij Terre des Hommes. Tussen 1996 en 2000 bemenste zij de stand van de stichting in het ziekenhuis. Sinds 2000 is ze bestuurslid van en winkelcoördinator bij de Terre des Hommes Winkel in Venlo. Poppe was en is verder actief geweest voor serviceclub Inner Wheel Venlo, Alzheimer Nederland, de Niet Rokers Bridge Club in Venlo en de parochie in Venlo. Ze was bovendien twaalf jaar mantelzorger van haar dementerende moeder en 22 jaar mantelzorger en ondersteuner van haar buurvrouw.

Wies Reinermann-Zeelen (69) is sinds 1998 vrijwilliger bij het Toon Hermans Huis (locatie Venlo). Ze initieerde en begeleidt de gespreksgroep voor nabestaanden. Vanaf 2006 is ze vrijwilliger bij stichting het Limburgs Landschap en de Kasteeltuinen Arcen. Reinermann-Zeelen draagt zorg voor rondleidingen en coördineerde lange tijd het wekelijkse bloemschikken voor feesten en partijen.

Harm Walstock (63) is sinds 1986 betrokken bij Muziekvereniging Joeks-Jagers in Venlo. Hij was secretaris, vicevoorzitter (tot 2019) en bestuursadviseur (sinds 2019). Vanaf 2013 is hij penningmeester bij Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo. Sinds 2015 is Walstock secretaris van de Vereniging van Eigenaren van wooncomplex Hof van Egmond in Venlo. Hij is contactpersoon voor leveranciers, servicemonteurs en andere bedrijven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen