Video: Burgemeester Hessels trekt met lintjeskaravaan door Echt-Susteren

Print

Burgemeester Jos Hessels gaat gedecoreerden af met geluidswagen. Video: De Limburger

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Burgemeester Jos Hessels trok vrijdagmorgen door zijn gemeente Echt-Susteren met een geluidswagen. Op die manier had hij een alternatief gevonden voor het belrondje dat veel van zijn collega’s plegen om inwoners te feliciteren met hun lintje.

Vanwege de coronamaatregelen, kon de traditionele uitreiking niet op het gemeentehuis plaatsvinden. Vier adressen ging Hessels af om door de megafoon de verdiensten om te roepen en om zo kenbaar te maken waarvoor de mensen werden onderscheiden.

Lees ook: Koninklijke onderscheiding voor 268 verdienstelijke Limburgers

De vier decorandi waren totaal verrast door de originele manier die de burgemeester had bedacht om, in naam der Koning, de benoeming over te brengen. Alle vier werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking van de versierselen die bij de benoeming horen, volgt op een later tijdstip.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen