Oud-minister Gerd Leers gewond na aanval van hond

Print
Oud-minister Gerd Leers gewond na aanval van hond

De fiets van Gerd Leers. Afbeelding: Facebook/Carolien Mulder-Leers

Groot Genhout / Maastricht / Itteren / Brunssum -

Gerd Leers is donderdag in Genhout aangevallen door een hond en hierdoor van zijn fiets gevallen. De oud-minister en oud-burgemeester van Maastricht is gewond geraakt en moest een operatie van anderhalf uur ondergaan.

Dat laat zijn dochter Carolien weten op haar Facebookaccount. Leers fietste op de Valkenbergseweg in Genhout, toen de hond hem besprong. De Brunssumer vloog over de kop en belandde in de berm. Voorbijgangers sloegen alarm en hielpen hem overeind. De dochter van een Genhoutse boer verleende vervolgens eerste hulp. Leers is naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij aan zijn arm en hand geopereerd werd.

Oud-minister Gerd Leers gewond na aanval van hond
Gerd Leers. Foto: Luc Lodder

De oud-politicus en zijn familie zoeken getuigen van het ongeval en willen vooral weten waar de hond vandaan kwam. Zij vestigen hun hoop op twee wandelaars en twee fietsers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen