Melding brand in zendmast Siebengewald blijkt vals alarm

Print
Melding brand in zendmast Siebengewald blijkt vals alarm

Afbeelding: SK-Media

Siebengewald -

De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een melding van een brand in een zendmast aan de Horsterbeekweg in Siebengewald.

Rond kwart voor negen werd gemeld dat er brand zou zijn in de zendmast. Daarop rukten brandweer en politie uit. Van brand was echter geen sprake, meldt een politiewoordvoerder.

De hulpdiensten zijn extra alert bij zendmasten. Al wekenlang worden er branden gesticht bij zendmasten op meerdere plaatsen in het land. Mogelijk hebben de brandstichtingen te maken met protest van sommigen tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders vrezen dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat overigens geen enkel bewijs. Ook zou door sommigen worden gesuggereerd dat er een verband is tussen 5G en het coronavirus.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen