Caritas045 deelt voedsel uit in Heerlerheide en Heerlerbaan

Print
Caritas045 deelt voedsel uit in Heerlerheide en Heerlerbaan

De maaltijden van Caritas045 liggen momenteel stil vanwege het coronavirus. Afbeelding: Johannes Timmermans

Heerlen / Hoensbroek -

Caritas045 start vanaf komende week weer op door soep, brood en fruit uit te delen in Heerlerheide en Heerlerbaan. Door de coronacrisis moest het liefdadigheidsinitiatief de activiteiten staken.

Caritas045 is een initiatief dat wekelijks een gratis maaltijd voor armen en eenzamen aanbiedt in het Juphuis in de Heerlense wijk Schandelen. Die maaltijden zijn sinds de coronamaatregelen gestopt.

Herstart

Onder de naam Caritas To Go zullen vrijwilligers vanaf komende week elke dinsdag en donderdag soep, brood en fruit gaan uitdelen. Op dinsdag staan ze van 17.00 uur tot 19.00 uur bij de Corneliuskerk in Heerlerheide en op donderdag op dezelfde tijden bij bij de Sint Josephkerk op de Heerlerbaan. Mensen krijgen op een veilige manier hun tasje met eten aangereikt.

Lees ook: De tafel van Caritas045 in Heerlen is iedere week gratis gedekt voor armen en eenzamen

Voor de mensen die niet langs kunnen komen, is er een samenwerking met Heerlen Against Corona opgezet. Dit initiatief gaat de tasjes bezorgen. Mensen kunnen daarvoor een bestelformulier invullen op de site van Heerlen Against Corona.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →