Weer rijen wachtende Duitsers voor Limburgse grens

Print

Video: Track’88

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Vlodrop -

Voor de grensovergangen bij Roermond en het naburige Vlodrop stonden zaterdag rond 13.00 uur weer rijen Duitse automobilisten te wachten voor controles door de marechaussee. Die vraagt hun of ze dringend in Nederland moeten zijn. Als dat niet zo is, wordt de Duitsers vriendelijk verzocht om te keren. Sommigen doen dat, anderen rijden echter door. De marechaussee mag hun de toegang immers niet verbieden.

De meeste Duitsers zeggen dat ze in Limburg boodschappen willen doen, of naar boot of camping willen gaan. Maar er zijn ook oosterburen die hun hond in Limburg willen uitlaten. Vooral de automobilisten die van ver komen, zijn niet genegen om te keren na de lange reis.

Lees ook: Ook dit weekend controles aan Duitse grens

Minder

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg Noord is het aantal Duitsers dat de grens over trekt vele malen minder dan voor de coronacrisis. „De rijen auto’s ontstaan doordat er controle is”, aldus deze woordvoerder. „Het gaat om het totale aanbod en dat is vele malen lager dan normaal op een zaterdag.”

Volgens deze woordvoerder is het niet druk in Venlo, ook niet op plekken waar normaal veel Duitsers komen.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen