Advocaat Visser: FC Utrecht heeft zeker kans in zaak tegen KNVB

Print
Advocaat Visser: FC Utrecht heeft zeker kans in zaak tegen KNVB

Afbeelding: Pro Shots -Joep Leenen

Advocaat Christian Visser sluit niet uit dat de voorzieningenrechter FC Utrecht in het gelijk stelt in de zaak die de eredivisionist tegen de KNVB gaat aanspannen.

„De rechter zal kijken of er in strijd met de reglementen is gehandeld”, zegt hij. „En of het een redelijk besluit was. En dat is nog maar de vraag.”

Europees ticket

FC Utrecht grijpt op twee fronten naast een Europees ticket in een seizoen dat vanwege de uitbraak van het coronavirus niet meer wordt uitgespeeld. Er komt geen bekerfinale tegen Feyenoord. FC Utrecht staat op de ranglijst van de eredivisie drie punten achter op Willem II, maar heeft een duel minder gespeeld en een beter doelsaldo dan de nummer vijf uit Tilburg, die wel Europa in mag.

Lees ook: Utrecht-eigenaar Van Seumeren wil bekerfinale na 1 september

„Vooral met die bekerfinale hebben ze een kans”, zegt Visser. „De KNVB beëindigt het bekertoernooi en geeft het bijbehorende ticket zomaar aan de nummer drie van de ranglijst. Dat is pikant genoeg Feyenoord, die andere bekerfinalist. De KNVB kijkt met de verdeling van de Europese tickets naar de ranglijst. Dat doen ze ook met de verdeling van de televisiegelden. Maar dat de bekerfinale bij een stand van 0-0 moet beginnen, dat telt kennelijk niet. Die bekercompetitie schrappen ze zomaar even.”

Visser behandelt veel voetbalgerelateerde zaken en twittert onder de naam ‘voetbaladvocaat.’ Hij vindt het tweede punt van FC Utrecht minder sterk. „FC Utrecht passeert Willem II op de ranglijst als het de inhaalwedstrijd tegen Ajax wint. Maar de rechter zal ook zien dat Willem II nu een beter puntengemiddelde heeft. Maar het speelt toch mee. Dit komt nog bovenop dat hele verhaal met de bekerfinale.”

AZ kansloos

AZ beraadt zich nog over een mogelijke gang naar de rechter. „Maar wat willen ze aanvechten?”, vraagt Visser zich af. „Ze hebben een slechter doelsaldo dan koploper Ajax en de competitie wordt bij een gelijke stand nu eenmaal op doelsaldo beslist. Kansloos dus, lijkt me.”

Lees ook: Eerste divisie voelt zich niet helemaal serieus genomen door KNVB

Dan voorziet Visser nog betere kansen voor SC Cambuur en De Graafschap, de nummers een en twee van de eerste divisie. „Als ik Cambuur was dat zou ik een databureau in de arm nemen. Ik schat de kans op 98 procent dat die club was gepromoveerd als het seizoen was uitgespeeld. RKC kon degradatie nauwelijks meer ontlopen in de eredivisie en ook voor ADO Den Haag was het erg lastig geworden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen