Versterkte oproep vrijdagmiddaggebed Roermondse moskeeën toegestaan tijdens de ramadan

Print
Versterkte oproep vrijdagmiddaggebed Roermondse moskeeën toegestaan tijdens de ramadan

De Fatih-moskee aan de Achilleslaan. Afbeelding: archief De Limburger/John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De verschillende moskeeën in Roermond krijgen van de gemeente toestemming om tijdens de ramadanperiode vanuit hun gebedshuizen een al dan niet versterkte oproep te doen voor het vrijdagmiddaggebed.

De ramadan, de traditionele vastenmaand voor moslims, duurt van 23 april tot 24 mei. Normaliter zijn moskeeën een belangrijke ontmoetingsplek gedurende deze periode, maar vanwege het coronavirus blijven de gebedshuizen gesloten.

Verzoek

Burgemeester Rianne Donders heeft onlangs telefonisch contact gehad met de voorzitters van respectievelijk de Turkse Fatih-moskee aan de Achilleslaan en van de stichting Tahwied, die moskeeën heeft op de Burgemeester Brouwersstraat en de Gerrit Verhoevenstraat, beiden in de wijk ’t Veld. Ook is er contact geweest met moskee Nur aan de Scheidingsweg. Donders heeft de moskeebesturen een hart onder de riem gestoken. Daarnaast willigde ze het verzoek van de voorzitters in om gedurende de ramadanmaand voor het vrijdagmiddaggebed vanuit de moskeeën een al dan niet versterkte oproep te doen tot gebed. Op 3 april had de gemeente Roermond dat ook al een keer toegestaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen