Maandag nog even van zon genieten: na Koningsdag week vol regen

Print
Maandag nog even van zon genieten: na Koningsdag week vol regen

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Maandag tijdens Koningsdag schijnt de zon nog, maar daarna is het over met de pret. Aankomende week wordt natter dan we deze aprilmaand gewend zijn.

Naast de buien laat de zon zich minder vaak zien. De temperatuur is komende week zo’n 16 graden. Volgens weerman Lars van Galen van Weerplaza is dat normaal voor de periode van het jaar.

Op Koningsdag kunnen we nog even de laatste zonnestralen meepikken. Het wordt zonnig met een maximumtemperatuur van 22 graden in Limburg. Vanaf dinsdag wordt het fors wisselvalliger. Er kan die dag tot vijf millimeter regen vallen en na dinsdag blijft het nat. Tot en met zaterdag is er elke dag kans op een bui. ,,Het wordt een redelijk natte week waar we op de meeste plekken wat regen gaan zien’’, zegt Lars van Galen van Weerplaza.

Minder of geen zon

We gaan van een zonnige en warme periode overdag naar een iets koudere met minder of geen zon. Het aantal zonuren lag de laatste twee weken op zo’n tien tot twaalf uur per dag, aankomende week is dat hooguit vijf of zes uur per dag.

,,Deze maand april waren we op weg naar de zonnigste april ooit’’, zegt Van Galen. Maar de buien en bewolkte periode van aankomende week kan een stokje voor het record gaan steken. Wel wordt het sowieso de op een na zonnigste april ooit sinds de metingen, aldus de weerman. ,,Of het ook dé zonnigste wordt hangt af van aankomende week”, vertelt van Galen.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting voor Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen